Unikátní komiks: v oknech kulturního domu si Novoměstští přečtou o Komenském

"Lidé procházející okolo novoměstského kulturního domu mají jedinečnou možnost začíst se do unikátního komiksu. Ten zabírá velkou část oken budovy. Hlavní postavou komiksových stránek je učitel národů Jan Amos Komenský. „Tato nezapomenutelná osobnost naší historie se dostala do projektu KOMenský v KOMiksu. Moderním způsobem přibližuje život Jana Amose. Představuje jeho životní příběh a dílo,“ podotkla Aneta Linková z novoměstského úřadu," píše se ve Žďárském deníku a já jen dodám, že komiksy najdete i v knize S Komenským do komiksu, kterou jsme ve stejném autorském týmu připravili.
Jak ve výstavní prostor proměnil svá okna od 15. února také Kulturní dům v Novém Městě na Moravě, se píše i na idnes, kde si můžete pustit reportáž Muzea za okny vystavují plakáty, medaile i komiks.
 

Komenského život a dílo přibližuje komiks

Ve výstavní prostor proměnil svá okna od 15. února také Kulturní dům v Novém Městě na Moravě. Nově je tam k vidění komiks, který originální formou přibližuje život a dílo Jana Amose Komenského. Výstava za okny připomíná nejen loňské výročí Komenského úmrtí, ale také 430. výročí jeho narození, které připadá na rok 2022. Výstavní materiál zapůjčilo Národní pedagogické muzeum a knihovna J. A. Komenského. Autorem projektu „KOMenský v KOMiksu“ je spisovatelka Klára Smolíková a ilustrátor Lukáš Fibrich. Komiks přibližující životní osudy učitele národů mohou zájemci vidět až do konce března. Každý z vystavených panelů zobrazuje uzavřený příběh životní, učitelské, vědecké či kněžské dráhy Jana Amose Komenského.