Parkem ve Světlé nad Sázavou vás provedou Dubánci

Od počátku července, mohou zájemci vyrazit do zámeckého parku ve Světlé nad Sázavou, po cestičkách je budou doprovázet Dubánci, kteří si připravili několik zapeklitých úkolů. Procházka s příběhem plná zábavných úkolů na vás čeká v zámeckém parku ve Světlé nad Sázavou.

Zúčastnit se jí mohou návštěvníci v červenci a srpnu letošního roku. Mapku a další věci potřebné ke hře si vyzvednou v infocentru. Trasa parkem zahrnuje jedenáct stanovišť, dvanácté bonusové najdou na vyznačené cestě pro kočárky.
Na jednotlivých stanovištích si mohou prohlédnout zábavné fotografie dubánků a plnit různorodé úkoly. V pytlíčku z infocentra budou mít převyprávěný příběh dubánka Borka a jeho přátel. Na každém stanovišti si vždy kousek přečtou, postupně tak s ním prožijí jeho dobrodružství.
Součástí trasy je i soutěž o odměny, více se o ní dozvědí na pátém stanovišti. Napovíme jen, že má spojitost s domečky pro dubánky.
Projekt Putování s dubánky připravilo kulturní zařízení KyTICe s využitím výstavy a knihy Dubánek a noční bouře spisovatelky Kláry Smolíkové, fotografa Petra Václavka a ilustrátora Martina Hanschilda. Autory výstavních stojanů jsou klienti a zaměstnanci Sociálně terapeutické dílny Domova Háj.

Otevírací doba Infocentra o letních prázdninách
pondělí – pátek 8.00–12.00 a 12.30–17.00
sobota, neděle a svátek 9.00–15.00

Od 4. do 13. srpna bude podstatná část parku uzavřena kvůli konání akce Healing festival, většina stanovišť tak nebude dostupná.

Michal Mašek, Vysočina News 7.7.2024